3Visie

Kruidengeneeskunde
Bij kruiden denken we meestal aan de kruiden die we in de keuken gebruiken. Maar kruiden kunnen zoveel meer voor ons doen en ze groeien in onze eigen omgeving. Kruiden hebben een heilzame werking en kunnen helpen ons lichaam te reinigen van allerlei afvalstoffen die we door de moderne samenleving binnen krijgen. Deze afvalstoffen zijn de voedingsbodem voor ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën. Tevens kunnen kruiden ons ondersteunen tijdens ziekte en bij het herstel daarvan.

SchüsslerCelzouten
Bij een tekort aan mineralen kunnen problemen van lichamelijke en/of geestelijke aard ontstaan. Schüssler celzouten kunnen ervoor zorgen dat de lichaamscellen de benodigde mineralen weer opnemen waardoor de gezondheid kan herstellen. In Nederland zijn de Schüssler celzouten nog niet zo bekend, maar in Duitsland zijn ze in veel huisapotheken te vinden. Joke Borst-Schipper van 3Visie is geregistreerd celzoutconsulent.

Kruidencursus
Tijdens iedere les wordt een kruid behandeld. Je leert hoe het kruid eruit ziet, waaraan je kunt zien waar het goed voor is (signatuur) en wat je ervan kunt maken. Dit wordt ondersteund met fraai beeldmateriaal en een uitgebreide beschrijving van het kruid voor in je kruidenmap. Daarna gaan we een product van het kruid maken. Na afloop van het cursusjaar heb je een mooi kruiden-naslagwerk met recepten voor de producten! De cursussen worden op donderdagavond en vrijdagmiddag gegeven. Voor dit cursusjaar zijn alle plaatsen bezet, hou de website www.3visie.com in de gaten voor het nieuwe cursusjaar.

Kruidentuin
In het voorjaar van 2015 hebben we een kruidentuin aangelegd. Deze kan tijdens de open dag van Fit en Relax in juni 2016 bezocht worden (houd de website in de gaten).

3Visie
3Visie
3Visie